Thursday, December 16, 2010

Kisah MUA

Hujan lebat di luar. Sambil hirup nescafe, nak cerita berkenaan MUA masa majlis akad dan sanding.

Untuk akad, hire lova as my MUA. Tak pandai lah nak bercerita, tapi hasil dia memang superb!! Sangat berpuas hati. Thanks to ex-B2B yang banyak review pasal hasil kerja dia ni. :-) Memang perlu diakui kalau nak hasil terbaik jangan kedekut kan,kan,kan..hehe.. Masa tengah make up, sempat juga bercerita dengan Lova. I tanya why you look soooo slim haa?? Tak macam dah ada anak ponnn.. kalah i.. hahaha.. Dia siap bagi tips lagi mcm mana nak jaga badan. Aww.. Sukee.. haha.. Kesimpulannya, Lova is very high recommended. Yang nak kahwin tahun depan dah boleh start book dia ok.


p/s: Perasan tak ada jerawat yg tidak boleh disembunyikan di situ? Huhu..



Kak erin ni salah sorang team Sentuhan Derina. Pun senang nak deal dengan dia. Sangat berani bermain dengan warna. Huhu.. Actually nak mintak dia make up kan simple je. Tapi lupe giler nak mention kat dia. Sedar-sedar, alamak, dah siap ke?Haha.. Giler tak pikir ape time ni.. Anyway, syukur saja dengan apa yang ada kan.. Tapi akak ni jarang update blog okeh.. sama cam Lova. dia kata bz takde masa nak tgk blog.. hehe..

Mungkin i ni jenis tak cerewet, so redha je lah muka jadi mcm mana pun... Janji happy..heheh

Sekian.

Wednesday, September 29, 2010

Sedang mencari MUA for your wedding?

Sebelum tu, sila berangan yang anda seorang artis yang akan menghadiri majlis anugerah berprestij. Of course la nak kena vogue2 gitu kannn.. So, the 1st thing in our mind of course la make up artist, wah gitu.. (apekah..)

So, di sini disertakan antara MUA yang terkenal di Malaysia. Sila klik Jurusolek terhebat Tanah air.  (Credit to Pesona Pengantin). Sila hubungi mereka utk keterangan lanjut. I dah contact some of them, and rasa nak pitam bila tau rate diaorang..huhuhu.. Adakah salah satu impian B2B (iaitu utk berangan nak jadi mcm artis lalu mendambakan khidmat seorang make up artist) ini akan terkubur? Nantikan selepas ini...Jeng3x.................   T_T

Wednesday, September 22, 2010

To Ponder

I never teach my pupils. I only attempt to provide the conditions which they can learn.

- Albert Einstein

Friday, September 17, 2010

Sungai Lui.

Aizat-Sungai Lui


Pejamkan matu mu untuk ku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu disini tempatmu
Walau berubah dimata kita
Tetap indah selagi kau masih percaya

Tertawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus yang berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya

Bukalah matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya
Selama ini.........

note: tajuk pelik tapi kreatif, muzik best, ada bunyi anklung. Setakat hari ni, dah 230x i dengar. (Ok, tipu..)

Wednesday, July 28, 2010

To Ponder

To know that you do not know is the best.
To pretend to know when you do not know is a disease

Wednesday, June 30, 2010

To ponder:9

Why do we ever fall down? So that we can pick our self up.

Alfred the character in Batman (Dark Knight)

Wednesday, June 23, 2010

Kerana Cinta..

Cinta itu cahaya sanubari
kurniaan Tuhan fitrah insani
dan di mana terciptalah cinta
di situ rindu bermula
cinta itu tak pernah meminta
tetapi memberi sepenuh rela
rasa bahagia biarpun sengsara
berkorban segala-gala
emua kerana cinta
yang pahit manis di rasa
menghibur nestapa
merawat duka
damai di jiwa
terpadamlah api benci permusuhan
terjalinlah kasih sayang begitulah cinta
yang diidamkan tanpa nafsu yang mencemarkan
dan jangan kita pula
kerana bercinta kita pun leka
dan jangan pula kerana bercinta
tergadai semua maruah agama
cinta yang sejati
hanya cintakan illahi
cinta ayah bonda
tulus suci selamanya
cintakan saudara
hanya sementara
serta sesama insan
suburkan dengan ketakwaan..

-In Team & Mestica

Wednesday, June 16, 2010

To Ponder: 8

You've got a lot of choices.
If getting out of bed in the morning is a chore and you're not smiling on a regular basis,
try another choice.
~Steven D. Woodhull

Monday, June 14, 2010

Someone

You can't eat, you can't sleep, you can weep when you love someone
Feels extreme when you dream, and you scream when you love someone
If you feel that strong
Can you see that, one
Let me be your......
Someone to hold you tight
Someone to make you feel All right.
Everyday and night
I wish I was your someone
Someone to hold you when you're weak
Someone to make you feel complete
Every day and night
I wish I was your someone
Someone
Don't you know, I will go, if you show that I can break through
Feels extreme when you dream, and you scream when you love someone
If you feel that strong
Can you see that you're the one
And I hold you tight
You're still on my mind, I can't stand to live without you
And I can't forget you
Wherever you are, you're still on my mind...

I LOVE U!

Sunday, June 13, 2010

200 pound Beauty


Hehe..baru lepas layan movie ni..suke, suke..
even dah tgk 87 kali (ok,tipu) tapi tak bosan laaa..
lain la kalo tgk cinta kolestrol (sorry to say)..bosan gilerrrrr....
So, pada sesape yg tgh berduka lara dan perlukan gelak tawa, cepat2 cari movie ni..comfirm akan berguling2 hampir pecah perut..

p/s: weekend ni sy jdi budak baik. dok umh lyn dvd jek..





Always Listen to your heart dear..:-)



Sometimes, we don't know what to do...

Monday, June 07, 2010

To ponder:6

If the only tool you have is a hammer,
you tend to see every problem as a nail.
~Abraham Maslow

Monday, May 24, 2010

To Ponder:5

Life is really simple, but we insist on making it complicated.
 ~Confucius

Even the knowledge of my own fallibility cannot keep me from making mistakes. Only when I fall do I get up again.
- Vincent van Gogh



Tuesday, May 11, 2010

To Ponder:4

Never miss an opportunity to make others happy, even if you have to leave them alone in order to do it. ~Author Unknown

Thursday, May 06, 2010

To Ponder: 3

Remember the difference between a boss and a leader; a boss says "Go!" - a leader says "Let's go!" ~E.M. Kelly

Wednesday, April 28, 2010

To Ponder :2

Everything has beauty, but not everyone sees it. ~Confucius

Tuesday, April 27, 2010

To Ponder :1

We hate some persons because we do not know them; and will not know them because we hate them.
~Charles Caleb Colton

Thursday, April 15, 2010

The Wife

After marriage, husband and wife become two sides of a coin; they just can't face each other, but still they stay together.
-Al Gore
(Ya, right..)

By all means marry. If you get a good wife, you'll be happy. If you get a bad one, you'll become a philosopher.
-Socrates
(Thats why u become a philosopher ek wahai socrates?..heh)

Woman inspires us to great things, and prevents us from achieving them.
-Mike Tyson
(Haha..macam pernah kena je mike tyson nih..)

The great question... which I have not been able to answer... is, "What does a woman want?
-George Clooney
(FYI, they want everything mr. george!)

I had some words with my wife, and she had some paragraphs with me.
-Bill Clinton
(Cian bill clinton, dapat bini suke bercakap kot..haha)

"There's a way of transferring funds that is even faster than electronic banking. It's called marriage."
-Michael Jordan
(yes u are totally right mr michael! money,money,money $$$$..marriage is money..hihi  )

Two secrets to keep your marriage brimming

1. Whenever you're wrong, admit it,
2. Whenever you're right, shut up.
-Shaquille O’Neal
(erk, ok...:-P )

The most effective way to remember your wife's birthday is to forget it once...
-Kobe Bryant
(But abg, dun't u ever forget mine ok! i'm warning you..hihi)

A good wife always forgives her husband when she's wrong.
-Barack Obama
(U should too mr. husband!)

First Guy (proudly): "My wife's an angel!"
Second Guy: "You're lucky, mine's still alive."
-Jimmy Kimmel
(Erk..kantoi..hah)

Friday, January 15, 2010

The Pursuit Of Happiness

Pagi ini, masuk UiTM, parking kereta, punch in, switch on pc, terus aku masukkan entry ini. Betapa terujanya aku nak bercerita megenai apa yang kita gelar sebagai "kebahagiaan'. Ini semua bermula bila malam tadi, aku tak tahu nak watpe. Notes semua dah prepare (punya la rajin sampai notes untuk next week pun aku dah siapkan). Hehe. Untuk release tension, tiba2 ternampak 1 vcd yang dah lama aku beli tapi masih tersadai atas almari sebab takda masa nak tgk. Tajuk : The Pursuit of Happiness.



SANGAT SUKA jalan ceritanya. Tambah2 Will Smith yang berlakon. Sangat mantap. Aku sangat ingin me'recommend'kan kepada sesiapa yang masih belum menonton filem ni (atau aku yang ketinggalan).heh. Tak kisah la. Tapi yang pasti, filem ni sangat sarat dengan mesej yang berguna dalam kehidupan seharian.

Cerita berdasarkan kisah benar mengenai seorang ayah yang sanggup berbuat apa (dengan cara yang benar) sahaja demi mencari sesuap nasi untuk anaknya.Bermula dengan menjadi jurujual alat X-ray sehingga sanggup melabur dengan jumlah yang banyak. Tapi rezeki tidak menyebelahinya sebab alat tersebut kurang mendapat sambutan dan dia terpaksa bertungkus lumus menjual semula alat tu untuk dapatkan semula modal yang dah dia keluarkan.Masa ni mmg banyaklah dugaan yang dia terpaksa tempuh. Alat tu kena curi la, so terpaksa kejar pencuri tu smapai kena langgar dengan kereta. Balik rumah tension dengan isteri pulak yang jenis tak memahami. Tapi, aku tak salahkan isteri dia 100%, kalau aku pun mesti aku tension gak kot.huhu..dengan sewa rumah 3 bulan dah tak bayar, tax tertunggak lagi..

Pada 1 hari, dia lalu depan pejabat broker dan tegur salah sorang yang tgh parking kereta sport dekat depan office tu. Dia pun tanya mcm mana nak jadi mcm awak ek? lebih kurang mcm tu la dia tanya. haha. So, org tu cakap, pandai matematik, pandai berkomunikasi (merujuk kepada pekerjaan sebagai stock broker). So, dia pun try la mintak kerja kat situ sebab dia ni belajar takda la tinggi sangat tapi dia sangat bijak ok! Puzzle yang seorang Profesor try solve dalam masa 3 hari dia boleh selesaikan dalam masa setngah jam je.huhu..

So, dia try la minta kerja kat situ. Tapi sangat susah nak dapat. So, dia buat mcm2 usaha, tonjolkan diri pada orang atasan co. tu, mcm2 lagi la. nak citer sangat tak larat. Tapi, aku rasa mata aku tak berkelip tgk cerita ni.huhu..Last2 bila dapat kerja tu, rupa2nya buat permulaan co tu offer jadi pelatih je dulu, So gaji takda. Dia dah la tgh pokai. Camne nak jadi pelatih yang tak bergaji? So, kat sini la aku paling kagum dengan insan yang sorang ni.. sampai bini pun tak larat terus bawa diri ke New York. Si anak ditinggalkan dengan bapa. Sepanjang dia jadi pelatih tu, kena halau dari rumah sewa, tidor kat motel murah, bila takda duit, tidur kat dalam toilet dekat stesen keretapi. Scene ni paling menyentuh jiwa.huhu..

Aku rasa citer panjang2 kat sini pun takkan sama dengan menonton sendiri vcd tuh. Malam ni kalau sempat nak tengok lagi sekali. Pastu nak bagi vcd ni pinjam kat semua orang biar diaorang tgk.hehe..Sekian..